Jan de Bruijn

Muzikale duizendpoot - Solo of met band te boeken!

Zanger-gitarist Jan de Bruijn (Rijsbergen, 1958) speelt al meer dan 40 jaar uit het hoofd en uit het hart. Vooral recht uit het hart.

In de jaren tachtig is dat The Crew, een ijzersterke rhythm & blues formatie waarmee Jan jarenlang een toonaangevende rol speelt in het internationale clubcircuit. De band staat ook regelmatig op de grote festivals en podia, zoals het bluesfestival Peer(B), Jazzfestival Poitiers(Fr) en Moulinblues Ospel (NL).

The Crew kent – nu nog steeds - vele, trouwe fans, kreeg klinkende kritieken, maakte twee goed verkochte albums en enkele singles.

Eind jaren tachtig stopt The Crew, op het hoogtepunt. Jan gaat steeds meer zelf muziek schrijven en begint een eigen band; hij noemt een selecte groep rockmusici naar hemzelf. Het publiek moet wennen aan de compacte, hitwaardige songs die tegen de poprock aan schurken. De Jan de Bruijn Band brengt één single uit.
In het begin van de jaren negentig start hij The Gonnabee’z, opnieuw een combinatie van een selecte groep Nederlandse en Belgische popmusici en opnieuw met zijn zwager Pieter van Bogaert op de toetsen.

The Gonnabee’z speelt vooral eigen werk – het aandeel van Jan is groot. De songs zijn stukken steviger dan iedereen tot dan toe van hem gewend is. Maar vooral in de ballads op de twee albums van deze groep toont Jan zijn ware aard.
Jan de Bruijn heeft zich in al die jaren ontwikkeld tot een podiumkunstenaar die als geen ander verschillende talenten en kwaliteiten herbergt: een goede gitarist, een uitstekende zanger en een onvermijdelijke persoonlijkheid op toneel. Niet voor niets deelde hij tot nu toe podia en studio’s met Johnny Copeland, Calvin Owens, Jerry McCain, Jo Lemaire, Peter Dictus, Bløf, Eddie C Campbell, The Uptown Horns, Kaz Lux, Oscar Benton, Kees Meerman, Kees Schipper, Raymond v/h Groenewoud, Stef Bos en vele anderen.
Mei 2013 komt de langverwachte cd “the long way home”uit. In 2019 brengt Jan een 3 dubbele CD uit : The Child Remained. Nummers om stil van te worden, gewoon prachtig. Vorig jaar bracht hij nog een nieuwe single uit, The River genaamd!

Ondertussen werkt Jan weer hard aan nieuw materiaal.
Weer een nieuwe weg in met een nieuw geluid !!