Jean & Les Flamands

Hou de mythe levend, ga de strijd mee aan en boek vanaf nu Jean & Les Flamands!

Achter de schermen van de muziekwereld der lage landen werkt “De Jean” al jarenlang onopvallend aan de zijde van ontelbare artiesten. Zijn invloed is enorm en zonder hem had het muzikale landschap er volledig anders uit gezien. De laatste jaren wordt het “De Jean” echter zeer moeilijk gemaakt door de enorme marketingmachine genaamd “The Big Business Music Industry”.
In zijn strijd tegen alle goedkope en bodemloze fletse popliedjes ging de messias van het Nederlandstalige lied op zoek naar een oerdegelijke boysband om zijn boodschap uit te dragen. Muziek moet eerlijk zijn èn muziek moet recht uit het hart komen. Na een lange zoektocht vond hij vijf apostelen die perfect voldoen aan het profiel. De vijf jongens werden in afzondering geplaatst en ondergingen een drastische hersenspoeling. Zo ontstond ‘Jean & Les Flamands’!
Jean & Les Flamands brengt u het verhaal van de legendarische Jean, gekoppeld aan een zeer sterke muzikale set bestaande uit oerdegelijke Vlaamse en Nederlandse songs die in het collectief geheugen gegrift staan. Hun missie: ‘leer het volk terug hun eigen mooie liedjes zingen’. Het zal niet gemakkelijk worden want de muziekbusiness doet er alles aan om “De Jean” te vinden en hem van deze wereld te doen verdwijnen. Jean leeft dan ook al jaren ondergedoken, met als enig teken van leven de instructies en de opgelegde playlist die Les Flamands met regelmaat op een gele briefkaart van hem ontvangen.
Line-up:

Zang: Jan Peeters (Cirque Atomique, Jeu De Foules, The Skadillacs…)
Bas: Peter Verhaegen (Filip Jordens, Hans,Jelle Cleymans, Nijghse Vrouwen, Jean Bosco Safari, …)
Drum: Paul Zegers (Jean Bosco Safari, Eric Baranyanka, Hope Band, …)
Hammond & Piano: Stef Potiau (Les Truttes, Xansation, The Voice: Glenn Claes,
Koen & Jo, …)
Gitaar: Bart ‘Oop’ Boonen (Eddy & De Schellekens, Cirque Atomique, Eddy & les Vedettes, Alides Hidding,
The Pop Gun...)